Alkuperäinen nimi: The Crow: City of Angels
Ohjaus: Tim Pope
Käsikirjoitus: David S. Goyer
Pääosissa: Vincent Perez, Mia Kirshner, Richard Brooks
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1996
Kesto: 90 min
 
- There's a reason why you've been brought back, Ashe.
- To find the people who did this to us. To make them pay.


 
Ashe Corven (Vincent Perez) ja hänen poikansa Danny (Eric Acosta) surmataan raa'asti ja heitetään mereen ja surmaajat ovat kaupunkia pihdeissään pitävän Judah Earlin (Richard Brooks) komennossa. Ashen ja Dannyn kuolemat ovat olleet epäoikeudenmukaisia, joten varis lentää meren yllä ja vapauttaa Ashen ikuisesta lepotilastaan. Satamassa Ashe sitten tapaa Sarahin (Mia Kirshner), joka on kasvanut aikuiseksi sitten edellisen variksen visiitin. Surtuaan Dannyn poismenoa Ashe saa Sarahilta tietää, miten hänen tulee tässä tilanteessa toimia ja niinpä Ashe lähtee surmaajiensa perään ja lopulta hänen on kohdattava myös Judah Earl, jolla on tiedossa Ashen heikkous...

Tämä elokuva oli syypää siihen, miksi tämän elokuvasarjan katsominen venyi venymistään, sillä vaikka tilasinkin tämän elokuvan jo vuodenvaihteessa muiden sarjan elokuvien tavoin, niin erinäisten vaiheiden kautta sain tämän vasta viime viikolla, vaikka muut elokuvat tuli jo hyvissä ajoin tammikuun puolella. No, se siitä. Kun en edellisestäkään osasta tiennyt juurikaan mitään ennen sen katsomista, niin tietenkin myös tämän osan kohdalla oli etukäteistiedot hyvin olemattomat, mutta jatko-osamaisesta luonteesta johtuen en osannut suhtautua tähän kovinkaan positiivisesti. Crow - enkelten kaupunki oli kuitenkin loppujen lopuksi ihan mukiinmenevä tapaus, vaikka ei ollutkaan ensimmäisen osan veroinen.

En ole tosiaan tutustunut alkuperäissarjakuvaan, mutta kyllä minua on mietityttänyt, voiko tästä teemasta saada irti kovinkaan erilaisia juonipolkuja, mutta ainakaan tässä elokuvassa niin ei käynyt, vaan elokuva tyytyy olemaan vain toisinto ensimmäisen osan tarinasta, mitä nyt tietenkin elokuvassa on uusi taustatarina. Tässäkin osassa päähenkilö eli Ashe lähtee kostoreissulle ja tappamaan itsensä ja Dannyn surmanneita roistoja ja jälleen kerran etsii heitä käsiinsä yksitellen ja nähdäänpä taaskin joukkotulituskohtaus ihan niin kuin ensimmäisessäkin osassa. Välillä tappojen lomassa sitten käyskennellään hieman sivupoluilla ja puhutaan muun muassa edellisestä osasta tutun Sarahin kanssa henkeviä. Hieman käsittämätöltä tuntui toki se ratkaisu, että vaikka näillä sivupoluilla käytiinkin lähes joka tapon jälkeen, niin Kalin (Thuy Trang) jälkeen siirryttiin suoraan Curven (Iggy Pop) jahtaamiseen. Tuttuudestaan huolimatta elokuvaa oli kiinnostavaa katsoa, sillä kyllä kostoteemassa sen verran viehätystä oli, että ihan hyvin tämänkin tarinan kanssa aika meni ja välillä ehkä hieman jännitystäkin oli ilmassa. Ihan samanlaiseen loistokkuuteen ei päästy elokuvan visuaalisessa ilmeessä, sillä ensimmäisen osan yönmusta värimaailma oli vaihtunut pääosin sellaisiin hämyisiin kellertävän ja vihreän sävyihin ja luulen, että ratkaisulla oli haluttu tehdä edes jonkinlaista pesäeroa ensimmäiseen osaan. Ensimmäisessä osassa roistot olivat näyttäneet ihan hyviltä, mutta tässä osassa kaikki hahmot tuntuivat karanneen joltain anarkistihevareiden pippaloista, mikä sekään ei oikein iskenyt. Elokuvaa oli kuitenkin ihan kivaa katsoa ja myönnettäköön, että olin lähellä antaa elokuvalle hieman korkeammatkin pisteet, mutta lopputaistelun eri vaiheet toimivat sen verran suurena antikliimaksina, etten niin voinut sitten tehdä. Muutenkin elokuvan lopputapahtumat kuuluivat elokuvan heikoimpiin jaksoihin, mutta kiitos kaiken aiemman näkemäni, kokonaisuutena elokuva oli ihan kelpoa katsottavaa.

Vincent Perez ei varsinaisesti ollut vakuuttavampi kuin Brandon Lee, mutta siitä huolimatta Perez tuntui suoriutuvan urakastaan niin, että hänen näyttelemistä oli ihan kiva katsoa. Jotenkin Ashen hahmossa vaan oli jotain sellaista, mitä vähän kaipasin Eric Dravenilta, mutta en ole lainkaan varma, että mikä se jokin oli; ehkä Ashe oli Dravenia astetta synkempi tapaus ja sellaisena Perez menetteli ihan hyvin. Sarah-hahmoa näytellyt ja muun muassa L-koodista tuttu Mia Kirshner sen sijaan oli aika perinteikkään narkkarin näköinen, vaikka Sarah ei mömmöjä vetänytkään ja kuten sanoin, elokuvan roistot olivat vain kalpea varjo edellisen osan roistoista. Myöskään roistojen pomoa Judah Earliä näytellyt Richard Brooks ei ollut edes ensimmäisen osan Top Dollarin veroinen. Mukana menossa: Iggy Pop (se rokkari) ja Thomas Jane (Hung).

Pisteitä: 3/5

Crow, Crow - enkelten kaupunki, The Crow: Pelastus, The Crow: Wicked Prayer

Seuraavana arvosteluvuorossa: The Crow: Pelastus