Näitä listauksia alkoi ropista blogosfääriin säännöllisin väliajoin ja lopulta itsekin rupesi tekemään mieli kirjoitella vastaava lista, vaikka juuri tällä hetkellä en tiedäkään vielä, miten saisin kokoon niin monta, mutta yritetään.

Niin, itse listaan. Muutama näistä on kyllä tullut mieleen jo postausta miettiessä etukäteen, mutta suurin osa näistä syntyy tässä ja nyt. So let's begin!

1. Liittyessäni Fazerin leffakerhoon (vai olikohan se jo silloin Home Entertainment) sain valita ainakin yhden elokuvan yhdellä eurolla ja tuo elokuva oli Lost in translation. Elokuva oli samalla ensimmäinen saamani DVD.

2. Jos sain vielä toisenkin DVD:n, sen täytyi olla About Schmidt, muuta vaihtoehtoa en kokoelmistani keksi.

3. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen saamani elokuva oli VHS:nä saatu Uuno Turhapuro muuttaa maalle.

4. Minä taisin käydä lapsena peräti kolmena vuotena peräkkäin Rauman Iso-Hannussa elokuun ensimmäisellä (tai toisena, en ole ihan varma) viikonloppuna. Ensimmäinen elokuva oli The Flintstones, toinen Casper ja kolmatta en muista. Olin kuitenkin pettynyt, kun putki katkesi.

5. Ensimmäinen elokuva, jonka olen käynyt katsomassa elokuvateatterissa, oli Topi ja Tessu ja se oli myös ainoa elokuva, jonka ehdin käydä Rauman toisessa elokuvateatterissa ennen sen lopettamista.

6. Raumalla oli joskus kuulemma kolmaskin elokuvateatteri, mutta sen sijaintia en tiedä.

7. Haaveilen lottovoitosta, jonka avulla pääsisin käymään läpi kaikkia Suomen elokuvateattereita, varsinkin niitä pienimpiä.

8. Yksi syy, miksi aloitin leffabloggauksen, oli se, että vaikka erinäisillä foorumeilla olikin leffapulinatkin, niin en tykännyt kirjoittaa niihin, kun pelkäsin vain spoilaavani jotain oleellista.

9. Myöhemmin aloin sitten kirjoittaa myös niihin foorumeihin pientä referaattia näistä arvosteluista käyttäen vain [spoiler]-tageja, jolloin paljastavat kohdat menivät piiloon.

10.Toinen syy blogin pystyttämiseen oli Naapurissa kummittelee -elokuva, jonka olin pistänyt katsottujen kasaan (minulla ei ollut minkäänlaista listaa vielä tuolloin), kun kokoelmassani oli noin 150 elokuvaa, mutta en muistanut siitä yhtikäs mitään, enkä kyennyt hyväksymään sitä, että täysin unohdan joidenkin katsomieni elokuvien tapahtumat. Tämä blogi siis auttaa minuakin virkistämään muistiani aina silloin tällöin.

 

11. En harrasta henkilöpalvontaa, mutta Meryl Streep on yksi harvoista ihmisistä, jotka oikeasti haluaisin tavata. En tosin tiedä, mitä häneltä kysyisin. Luultavasti vain tyytyisin kehumaan häntä.

12. Minulla on kolme dvd-telinettä, johon mahtuu yhteensä 140 leffaa. Loput (katsotut) elokuvat ovat järjestyksessä sänkysyvennyksen, jonka olen muuttanut dvd-nurkkaukseksi, pitkää seinää vasten. "Leffaseinässä" on jo kolmas kerros menossa.

13. Dvd-hylly olisi kiva, mutta on sen verran kallis hankinta, etten tule hankkimaan sellaista nykyisessä asunnossa, jossa en muutenkaan ajatellut enää viihtyä "hirveän pitkään".

14. Olen nähnyt Tähtien sodat kerran niin, että muistaisin niiden katsomisen, mutta en ole varma, pidinkö niistä erityisen paljon.

15. Minä kävin usein Iso-Hannun elokuvien viimeisissä näytöksissä vain saadakseni elokuvan jälkeen juuri katsotun elokuvan ison leffajulisteen itselleni (maksua vastaan). En tosin tiedä, olisinko saanut niitä aiemminkin.

16. Näin sainkin kotiini Taru Sormusten Herrasta - Sormusten ritarit, Show Timen sekä jonkin muunkin leffajulisteet huoneeni seinälle.

17. Julisteet menivät roskiin, kun kotikodista heitettiin mun kamat roskiin, kun en ollut hakenut kaikkia pois (vein niitä pois silleen "vähitellen"), eikä minulle ollut kerrottu, että tuo kämppä annettaisiin pois.

18. Haaveilen niin ikään unelmakämpästä, jossa olisi leffahuone, joka olisi sisustettu/remontoitu täsmälleen samoin kuin Monican kämppä Frendit-sarjassa.

19. Siinä leffahuonessa se seinä, jota ei juuri koskaan näytetä sarjassa (parvikekohtauksissa kyllä), olisi sisustettu leffajulisteilla niin, että osa leffajulisteista  peittyisi toisten alle.

20. Monican ja Rachelin huoneiden ovet johtaisivat sellaiseen yhdistettyyn pitkulaiseen komeroon, joka toimisi dvd-komerona.

 

21. Olen viimeisen seitsemän vuoden aikana vuokrannut yhden elokuvan.

22. Andrew Niccol oli ensimmäinen käsikirjoittaja, jonka tuotoksia rupesin pitämään kunnolla silmällä, kiitos Truman Show'n.

23. En ole ollut liiemmin innostunut elokuvien soundtrackeista, mutta kuultuani Goblinin tekemän soundtrackin Dario Argenton Suspiriassa, minun oli saatava tuo soundtrack käsiini, vaikka sen löytäminen vaikeaa olikin (tuolloin en käyttänyt ulkomaisia nettikauppoja). Tuosta soundtrackista tuli ensimmäinen soundtrackini.

24. Muita soundtrackeja mulla ei ole kuin pari.

25. Dario Argentosta kertova An Eye for Horror -dokumentin julkaisu näytti samalta kuin herran elokuvat ja ostin sen luullen sen olevan nimenomaan elokuva.

26. Myöhemmin sain tietää, että minulla on ilmeisesti tuo dokkari Verenpunaisen kauhun ekstroissa, en ole tosin tarkistanut.

27. Halloween III ei ole hyvä elokuva.

28. Kauhuelokuvista pidän siitä, että vaikka osuisikin eteen huonolaatuisempia teoksia, niin kykenen nauttimaan niistä ainakin vähän, jos ne onnistuvat tarjoamaan edes jonkin verran pelottavaa/ahdistavaa tunnelmaa.

29. Jos joskus aloittaisin määrätietoisesti jonkun näyttelijän filmografian läpikäymisen, ensin kävisin läpi Meryl Streepin elokuvat.

30. Olin hetken ulkomaisella leffafoorumllla petratakseni vähän englannin taitojani, mutta kyllästyin parissa viikossa.

 

31. Tämän postauksen otsikko on muunnelma Michael Haneken 71 katkelmaa erään sattuman kronologiasta ja tuon elokuvan ostin puhtaasti siitä syystä, että pidin sen nimeä hyvin kiehtovana.

32. Tuon elokuvan ostamista ennen en ollut kuullutkaan Hanekesta.

33. Tuon elokuvan nimi oli selkeästi parempi kuin itse elokuva.

34. Olen ostanut yhden kauhuelokuvan puhtaasti siitä syytä, että pidin tuon elokuvan ideaa todella typeränä. Tuo elokuva oli The Blob.

35. Minusta The Day After Tomorrowin making of -dokumentti on making of -dokumenttien aatelia.

36. Tuo dokumentti on itse asiassa parempi kuin itse elokuva.

37. En yleensä katsele elokuvien ekstroja toistamiseen, mutta tuo making of on vain aina pakko katsoa, kun olen katsonut elokuvan.

38. Yritin joskus olla kova Taru Sormusten herrasta -fani ja yritinkin kuunnella Sormusten ritarit -elokuvan kommenttiraidan, mutta tuo kommenttiraita jäi kesken levynvaihdoksen kohdalla.

39. Noin yleisestikin ottaen jaksan kuunnella kommenttiraitoja vain, jos ne onnistuvat naurattamaan (tästä on kyllä olemassa poikkeus: Lost). Tästä syystä tykkään kuunnella niin Simpsonien kuin ZAZ-komedioiden kommenttiraitoja.

40. Minulla on ikävä pakkomielle katsoa elokuvasarjoja ilmestymisjärjestyksessään, vaikka elokuvien välillä ei olisi kuin nimellinen yhteys.

 

41. Tiedän, että Mel Brooksin Frankenstein Jr./Nuori Frankenstein on täyttä komediaa, mutta en halua katsoa sitä vielä (sain sen synttärilahjaksi), koska en ole nähnyt Frankensteinia enkä sen virallisempia jatko-osia.

42. Olen saanut eri lähteistä (kauhubokseista, lahjaksi jne.) elokuvia, jotka minulla on jo ollut, mutta vain yhden elokuvan (Seitsemän) olen ostanut vahingossa uudestaan.

43. Kirjoitin Helsingin Sanomiin tulenkatkuisen mielipidekirjoituksen elokuvien tulevista jakelumuodoista, mutta sitä ei koskaan julkaistu.

44. Haluaisin toteuttaa leffapäivän, jossa menisin aamupäivällä Finnkinoon ja lähtisin vasta iltamyöhällä kotiin kuitenkin sallien välissä pienen lounastauon. Tähän mennessä ennätys on kolme elokuvaa yhtenä päivänä.

45. Olen leffa-addikti... ainakin jossain määrin.

46. Katson aina dvd:iden ekstrat (kommenttiraitoja ei lasketa).

47. En ollut ostanut yhtään elokuvaa pariin kuukauteen ennen viime viikon viisumatkaa. Tämä oli pisin tauko sen jälkeen, kun rupesin leffoja keräilemään.

48. En ymmärrä, mikä kannibaalielokuvissa viehättää, mutta siitä huolimatta minulla on kolme sellaista katseluaan odottamassa.

49. Meillä olisi töissä Peter von Baghin kirjoittama Elokuvan historia -kirja, jonka olen ajatellut lainaavani jo pitkään, mutta en kuitenkaan löytäisi aikaa sen lukemiseen.

50. Nyt alkanut tauko arvosteluista taitaa olla pisin tauko tähän mennessä... tuntuu ikuisuudelta.

 

51. Nuorempana pidin Julia Robertsia maailman kauneimpana leffatähtenä, pitkälti kauniin hymynsä vuoksi.

52. En ole viimeisen parin vuoden aikana katsonut juurikaan elokuvia televisiosta, koska minulla on ollut aina paljon katsomattomia elokuvia pelkästään kokoelmassakin. Juuri tähän hätään en keksi kuin Alfred Hitchcockin leffat, jotka kyllä katsoin Yle Teemalta pari syksyä sitten, kun putkessa tulivat. Nyt herran elokuvia on kokoelmassakin jo niin paljon, että enää en moista poikkeusta tekisi hänenkään elokuvien suhteen.

53. Edellisestä kohdasta johtuen en tiedä, "osaisinko" enää katsoa elokuvia tv:n kautta, jos omat leffat loppuisivat joskus.

54. Viime syksynä pääsin jo alle 30 katsomattomaan leffaan kokoelmani osalta, mutta sitten tuli 1001-elokuvien hankinta, (odottamattomat) syntymäpäivä- ja joululahja-dvd:t sekä joulun jälkeiset alennusmyynnit ja hups: taas joku 80 leffaa odottamassa katseluaan.

55. Parhaimmillaan mulla oli viime vuonna 180 leffaa katsomatta, mutta tähän lukuun tuli toki mukaan ne noin 60 lyhytelokuvaa.

56. 71 leffafaktaa on niin iso määrä, että minun piti pitää viikon tauko 55:n faktan jälkeen. :D

57. Kun näen espanjalaisia elokuvia myynnissä, vain harvoin kykenen olla ostamatta niitä. Tämä ei tosin päde, jos niitä elokuvia näkyy "paljon" samaan aikaan.

58. Olin vasta katsonut Sovituksen, kun tutustuin naisen, jossa on hyvin paljon samaa näköä kuin Saoirse Ronanin roolihahmossa siinä elokuvassa.

59. Tom Cruise saisi puolestani siirtyä juoksuradoille. Hän ei olisi ehkä parhaimmasta päästä, mutta oi kun hänen juoksuaan on hieno katsoa.

60. Kävin Oslossa leffamuseossa, jossa esiteltiin kiinnostavaa historiaa ajalta ennen oikeaa liikkuvaa kuvaa. Vaikka jalat painoivatkin kaikesta kävelystä, niin tuossa museossa viihdyin melkein tunnin, vaikka sinänsä pieni tila olikin.

 

61. Haluaisin päästä kunnolla seuraamaan elokuvan tekemistä. En ole kuitenkaan täysin varma, olisiko minusta leffa-alalle.

62. Olen myös toisinaan haaveillut videovuokraamossa, elokuvateatterissa kuin myös Kansallisessa audiovisuaalisessa kirjastossa eli elokuva-arkistossa työskentelystä, mutta ne ovat aina menneet ohi nopeasti.

63. Ensimmäinen muistikuva kauhuelokuvasta on sellainen, jossa katkaistu käsi murhautti ihmisiä. En ole kyllä onnistunut löytämään tuosta elokuvasta mitään lisätietoja.

64. Käsi, joka kehtoa keinuttaa on ensimmäinen ahdistava elokuva, jonka kunnolla muistan katsoneeni.

65. Olen ostanut yhden kerran Episodin, mutta pidin sitä vähän turhan "aikakauslehtimäisenä" eli vähän turhan pinnallisena minun makuuni (sori Päivi :( ). Myös Filmihullua olen lukenut yhden lehden, mutta se taas oli turhan elitistinen. Mieluiten lukisin jotain näiden kahden lehden ristisiitosta.

66. Kävin katsomassa 11-vuotiaana Kivenpyörittäjän kylän vain, koska ikäni puolesta niin sai tehdä. Mitään en siitä elokuvasta kuitenkaan tajunnut.

67. En pystynyt katsomaan yhtäkään Kummisetää yhdeltä istumalta.

68. Topin ja Tessun lisäksi en ole käynyt katsomassa elokuvateattereissa yhtäkään Disneyn piirrettyä tai animaatiota, vaikka niitä kiinnostaviakin elokuvia (mm. Pocahontas) tuli silloin tällöin, koska paikallisiin teattereihin on tullut vain dubattuja versioita ja jo nuorena opin saamaan niistä tarpeekseni.

69. Vaikka minulla on kirja 1001 elokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään, en keksi yhtäkään elokuvaa, joka kaikkien pitäisi ehdottomasti nähdä. Toki mulla on omat suosikkini, mutta en näe mitään syytä siihen, miksi kaikkien pitäisi nähdä ne. Vaikka siis jollain olisi 10 000 elokuvaa kokoelmassaan, niin en näe mitään syytä sille, että hänellä pitäisi olla nähtynä elokuvia tyyliin Tähtien sota, Casablanca tai Tuulen viemää. Jos ei kiinnosta, niin mitäpä joku on siihen sanomaan, että "Sun PITÄÄ katsoa tämä"?

70. Olen saanut elokuvateatteriin yksityisnäytöksen, kun käydessäni katsomassa David Lynchin Inland Empiren olin ainoa katsoja. Oli siinä aika kuningasolo, kun istui takarivillä keskellä ja katsoi tyhjää salia.

 

71. Aloin joskus katsoa tv:stä Rakkautta ennen aamua -elokuvaa sivusilmällä samalla, kun koneella leikin mitä leikin ja yhtäkkiä elokuva veikin mennessään ja ihastuin elokuvaan ikihyviksi. Jatko-osa ei sitten muistaakseni ollutkaan enää ihan yhtä hyvä.