Alkuperäinen nimi: Friends – Season 3
Ohjaus: Gail Mancuso, Kevin Bright, Steve Zuckerman, ym.
Käsikirjoitus: Michael Curtis, Greg Malins, Ira Ungerleider, ym.
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1997
Jaksojen määrä: 25

- If homo sapiens were in fact HOMO sapiens - is that why they're exctinct?
- Joey, homo sapiens are people!
- Hey, I'm not judging.

Monica (Courteney Cox) suree loppunutta suhdettaan Richardin (Tom Selleck) kanssa. Ross (David Schwimmer) kertoo Rachelille (Jennifer Anistolle) prinsessa Leia -fantasiastaan, mutta Rachel kertoo siitä myös Phoebellle (Lisa Kudrow). Joey (Matt LeBlanc) puolestaan ei voi sietää Janicea (Maggie Wheeler), jonka kanssa Chandler (Matthew Perry) on palannut yhteen. Tässä on lähtöasetelmat Frendien kolmanteen kauteen, joka maistui allekirjoittaneelle vähintäänkin yhtä hyvin kuin edellinen kausi, joten eipä tämän kauden kohdalla juuri valittamista ollut.

Kauden kantava teema on selvästi Rossin ja Rachelin suhde, jossa riittää setvittävää olivat he sitten yhdessä tai erossa, sillä vaikka heidän suhteensa ei kestäkään koko kautta, niin sitä ruoditaan ainakin sivulauseissa joka ainoassa loppupään jaksossa ja oikeastaan Rachelin ja Rossin suhdetta on hauskempi seurata, kun se on ohi ja itse asiassa heidän erojaksonsa kuuluukin kauden todellisiin huippuhetkiin, sillä se on samaan aikaan hauska ja koskettava. Rachel myös lopettaa tarjoilijan hommat ja lähtee muotialalle, miillä on lopulta osasyynsä Rachelin ja Rossin eroon. Muita jatkuvia teemoja on tietenkin Chandlerin ja Janicen suhde, joka kestää kauemmin kuin koskaan aiemmin (ja koskaan tämän jälkeen) sekä Monican suhteen loppuminen Richardin kanssa, mitä Monica suree monen jakson ajan, mutta ennen kuin kausi on päätöksessään, Monica kokee vielä yhden suhteen, joka (onneksi) päättyy ennen kauden päätöstä. Joey pääsee myös näyttelemään yhteen näytelmään, missä kanssa sattuu ja tapahtuu. Kauden loppupuolella sitten saadaan mukaan myös Chandlerin ja Joeyn lemmikit tipu ja ankka.

Toki kauden aikana tapahtuu paljon muutakin mielenkiintoista, joita käsitellään pääosin vain ja ainoastaan yhden jakson ajan. Phoebe viettää viikonloppua veljensä (Giovanni Ribisi) kanssa, mutta kaikki ei mene ihan putkeen, takaumien kautta tutustutaan frendeihin ja heidän keskinäisiin suhteisiin noin vuosi ennen sarjan alun tapahtumia, Monica saa kilpa-autosängyn; frendit pelailevat vähän jenkkifutista, Phoebe tapaa myös entisen soittokumppaninsa (Elizabeth Daily), Chandler vehtaa Joeyn siskon kanssa, mutta ei muista, minkä siskon, Chandler alkaa myös tupakoida, minkä vuoksi hän saa vähän liiankin hyvin toimivan hypnoosikasetin, Joey ja Rachel vaihtaa suosikkikirjojaan ja lopuksi lähdetään vielä viettämään aikaa rannalle. Kauden aikana siis sattuu ja tapahtuu, mutta tylsiä jaksoja ei nähdä yhtään. Sarjassa on nimittäin niin monta yhdenvertaista päähenkilöä, että homma pysyy tuoreena jaksosta toiseen, eikä homma mene turhaksi toistoksi, mutta ei toisaalta yhdenkään hahmon suosimiseksi. Vaikka en niin lyhyessä ajassa tätä kautta katsonutkaan, niin silti on sanottava, että kausi meni ainakin siinä mielessä melko nopeasti, että kauden päätös tuli hieman nopeammin kuin ajattelinkaan. Nimittäin kun oltiin jo viimeisessä jaksossa, ehdin alussa kuvitella katsovani vasta toiseksi viimeistä jaksoa. Toisin sanoen kauden parissa viihdyin todella hyvin.

Kauden aikana mukana nähdään muun muassa jo edelliseltä kaudelta tutut Giovanni Ribisi ja Tom Selleck, mutta myös Ben Stiller huutavana Rachelin poikaystävänä, Billy Crystal ja Robin Williams (taisi kaksikon yhteinen elokuva ilmestyä näihin aikoihin, joten selvää mainosta) ja mainitaan myös Dina Meyer, joka ei kovin suuri tähti ole, mutta hei, se on ollut verrattain isossa sivuroolissa Beverly Hills 90210:ssa, joten olihan sekin mainittava.

Pisteitä: 5/5

1. kausi, 2. kausi, 3. kausi, 4. kausi, 5. kausi, 6. kausi, 7. kausi, 8. kausi, 9. kausi, 10. kausi