Alkuperäinen nimi: Jason Lives: Friday the 13th Part VI
Ohjaus: Tom McLoughlin
Käsikirjoitus: Tom McLoughlin
Pääosissa: Thom Mathews, Jennifer Cooke, David Kagen
Valmistusmaa: Yhdysvallat

Ilmestymisvuosi: 1986

Kuudennessa Perjantai 13. päivä -elokuvassa palataan Crystal Lakeen, jonka nimeksi on vaihtunut Forest Green, sillä sen asukkaat haluavat unohtaa menneisyyden kauhut kokonaisuudessaan. Kaikki eivät silti kykene unohtamaan, sillä parista aiemmasta osasta tuttu Tommy (Thom Mathews) palaa yöaikaan kylään varmistuakseen, että Jason (C.J. Graham) todellakin makaa haudassaan. Niinpä hän kaivaa haudan esiin ja tekee siinä suunnattoman virheen...

Olin jo puolivakavissani harkinnut, että sen jälkeen kun olen saanut kahdeksannenkin osan katsottua, katsoisin vielä kerran ensimmäisen osan ihan vain nähdäkseni, kuinka hyvältä se nyt vaikuttaa näiden selvästi huonompien jatko-osien jälkeen. Kuudennen osan katsottua tulin sitten siihen tulokseen, ettei sille ole tarvetta, sillä kuudes osahan oli varsin mallikas elokuva, joka olisi toiminut melkein omana elokuvanaankin.

Jo alkukohtaus antoi osviittaa siitä, että nyt ollaan näkemässä tutunoloista kauhua selvästi ammattitaitoisemmin tehtynä ja pidänkin itse asiassa tätä alkukohtausta tähän mennessä sarjan parhaana, ensimmäinen osa mukaan luettuna. Muutenkin itse tarinaan oli tällä kertaa panostettu aiempia jatko-osia enemmän, sillä nyt tarinalla oli selvä alku (Jasonin haudan kaivaminen esiin ja siten hänen henkiinherätys) ja suunta (paluu Camp Bloodiin, jolla silläkin oli uusi nimi, Camp Forest Green). Tietenkin matkalla tuntui olevan paljon päämäärätöntä teurastusta, mutta ei tältä elokuvasarjalta nyt sentään liikoja voi toivoa. Jännitystä kuitenkin piisasi loppuun asti ja jännitystä oikeastaan lisäsi entisestään Camp Bloodin lapset, kun sitä oikeasti mietti, että olisiko tuotantoyhtiöllä pokkaa tapattaa lapsia.

Yksi asia, mistä täytyy oikein erikseen mainita, on Jasonin voimat. Toki aiemmissakin osissa Jasonilla on ollut verrattain yli-inhimilliset voimat, mutta tässä mentiin selvästi yli. Toisaalta sitten taas jos vastapuolena oli yksi elokuvan pääosan esittäjistä, Jasonilla tuntui olevan voimaa paljon vähemmän, mutta jos tämän kykeni antamaan anteeksi, sai nauttia ihan hyvästä kauhupätkästä.

Pisteitä: 3/5

Perjantai 13. päivä, Perjantai 13. päivä, osa 2, Perjantai 13. päivä, osa 3, Perjantai 13. päivä osa 4, Perjantai 13. päivä osa 5 - Uusi alku, Perjantai 13. päivä osa 6, Perjantai 13. päivä osa 7, Perjantai 13. päivä osa 8, Jason Goes to Hell: The Final Friday, Jason X