Day 27: A movie that you wish you could act in:

The Rocky Horror Picture Show

1308757916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olin ehtinyt kuvitella, että tämä loppupuoli tästä haasteesta menisi leppoisasti, mutta mitä vielä. Jo toinen peräkkäinen kategoria, jota saa miettiä oikein tosissaan. Tämäkin kategoria on täynnä tulkinnanvaraisuuksia. Kun puhutaan näyttelemisestä, niin varmaankai ei tarkoiteta elämistä tietyn elokuvan maailmassa, vaan näyttelemisestä sellaisesta maailmasta kertovassa elokuvassa... vai? Niin ja kun näyttelemisestä puhutaan, niin tarkoitetaanko nyt näkyvää roolia vai kelpaako kenties esimerkiksi statistina oleminen? Täytyykö elokuvan olla jo olemassa vai voiko sanoa haluavansa näytellä elokuvassa, jossa on tietynlainen tarina, josta ei kuitenkaan vielä ole tehty elokuvaa? Minulla itse asiassa on haaveissa esiintyä statistina yhdessä tällaisessa tietystä tarinasta tehdyssä elokuvassa, mutta en kai minä sitä voi pistää tähän, enkä haluaisikaan puhumattakaan, että haluaisin kertoa, mistä tarinasta on kyse. Okei, minä itsehän muokkasin musahaasteen tähän leffamuotoon, mutta olisinhan voinut edes vähän tarkemmin miettiä näitä silloin toukokuussa. No, nyt on myöhäistä katua ja... eipähän ole liian tiukkaa, mistä kirjoittaa. :D

No, minä ajattelin nyt kuitenkin valita valintaperusteeksi sen ensin mieleen tulleen tulkinnan eli sen, että tekisi mieli näytellä jossain olemassaolevassa elokuvassa, mutta sitten tulikin ongelma päättäessä, että mikä olisi sopiva elokuva. Maailma on täynnä hyviä elokuvia, joita tykkään katsoa, mutta en ole koskaan ajatellut sitä, että tekisipä mieli näytellä jossain tietyssä elokuvassa. Haluaisinko näytellä jossain tietyssä toimintaelokuvassa? Silloin toki minulle selviäisi oikein omakohtaisesti, kuinka tehosterikkaita ne elokuvat ovatkaan ja niipä kuinka paljon kohtauksista tehdäänkään sinisen tai vihreän kankaan edessä. Kyllähän mä tiedän, että paljonhan niin tehdään, mutta se kokonaismäärä voisi ylittää kaikki ennakkoluuloni. Haluaisinko sen sijaan näytellä vaikkapa jossain elokuvassa, jossa on joku tietty näyttelijä mukana, esimerkiksi Meryl Streep? Itse asiassa tiedän yhden elokuvan, vaikkakaan en haluaisi siinä näytellä Streepin vuoksi, mutta olen käyttänyt sen jo (eli Mamma Mia!:n), niin en voi sanoa sitä. Tästä pääsinkin tälleen oikeasti ex tempore eteenpäin, sillä kun kirjoitin edellistä virkettä, en tiennyt vielä tämän päivän elokuvaa, mutta nyt sen sain päähäni: Kun kerran Mamma Mia! on jo käytetty, niin otetaan tarkasteluun toinen musikaali eli The Rocky Horror Picture Show.

Kun katsoin elokuvan edellisellä kerralla, olin vielä paljon kriittisempi musikaaleja kohtaan, enkä ehkä siksi saanutkaan tästä elokuvasta ihan kaikkea irti, mutta tarkoitus olisi katsoa elokuva joskus elokuussa uusiksi nyt, kun musikaalisietokykyni on aiempaa suurempi. Kyllä minä nyt sen verran muistan, että elokuva sisälsi joitakin fantastisia musiikkinumeroita, mutta sitten taas sellaisiakin kappaleita, jotka eivät oikein iskeneet. Okei, kyseessä oli suomenkielinen versio, mutta ei ne kaikki kappaleet iskeneet myöskään tässä taannoin, kun kävin lähellä sijaitsevassa/sijainneesta pikkuteatterissa sen katsomassa. Musiikki ei kuitenkaan ole syy, miksi voisin haluta tämän elokuvan näyttelijäkaartiin vaan niissä oudonkiehtovissa hahmoissa, joita elokuva pitää sisällään. En tietenkään tunkisi itseäni elokuvan päähenkilöiden joukkoon, enkä edes keksisi, mihin rooliin minut voisi mahduttaa. Siitä huolimatta etten omaa yhtään laulutaitoa ja tanssitaitokin on vähintäänkin kyseenalaista, niin voisin kuvitella ainakin villeimmissä unelmissani itseni siellä vieraiden joukossa tanssimassa ja varsinkin Time Warp on sellainen kappale, jota olisi voinut kiva olla tanssimassa tässä alkuperäisessä elokuvassa. Eihän koko totuus kuvauksista tietenkään välity ruudun toiselle puolelle, mutta kyllä elokuva ainakin näytti siltä, että kuvauspaikalla olisi vallinnut melko rento tunnelma, ja että elokuvaa tehtäessä on oikeasti ollut hauskaa. Miksi siis en voisi haluta olla tällaisessa projektissa mukana?

Projekti:

Day 01 - Your favorite movie: The Truman Show
Day 02 - Your least favorite movie: Vaarallinen kaunotar
Day 03 - A movie that makes you happy: Kohti uutta
Day 04 - A movie that makes you sad: Täydellinen maailma
Day 05 - A movie that reminds you of someone: Dolan's Cadillac
Day 06 - A movie that reminds you of somewhere: Lieksa!
Day 07 - A movie that reminds you of a certain event: Stand By Me - Viimeinen kesä
Day 08 - A movie that you know all the lines to: Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli
Day 09 - A movie that you can dance to: Mamma Mia!
Day 10 - A movie that makes you fall asleep: Kummisetä
Day 11 - A movie from your favorite director: Kauhun kilometrit
Day 12 - A movie from a director you hate: Sormet pelissä
Day 13 - A movie that is a guilty pleasure: Batman Forever
Day 14 - A movie that no one would expect you to love: The Cove - meren salaisuus
Day 15 - A movie that describes you: Sofien valinta
Day 16 - A movie that you used to love but now hate: Kiviset ja Soraset
Day 17 - A movie that you see often on tv: Spider-Man - Hämähäkkimies
Day 18 - A movie that you wish you saw on tv: Äiti ja huora
Day 19 - A movie from your favorite actor/actress: Kauriinmetsästäjä
Day 20 - A movie that you watch when you’re angry: Rakkautta ennen aamua
Day 21 - A movie that you watch when you’re happy: The Kids Are All Right
Day 22 - A movie that you watch when you’re sad: Katkenneita kukkasia
Day 23 - A movie which wedding scene(s) you don't want to happen in your wedding: Shrek
Day 24 - A movie which funeral scene(s) you want to happen in your funeral: Uinu, uinu lemmikkini
Day 25 - A movie that makes you laugh: Paholaisen portti
Day 26 - A movie's character that you can play perfectly: Seppo Sorjonen (Hurmaava joukkoitsemurha)
Day 27 - A movie that you wish you could act in: The Rocky Horror Picture Show
Day 28 - A movie that makes you feel guilty: Jouluyö, kuolemanyö 2
Day 29 - A movie from your childhood: Yksin kotona
Day 30 - Your favorite movie at this time last year: Katseeseen kätketty