Kuten joku saattoi huomata, niin tässä ehti kulua noin viikko, kun tähän blogiin ei päässyt. Toisin kuin ehdin vähän jo ajattelemaan, niin tämä ei sittenkään johtunut omista mokista, kun ehdin jo ajatella, että sähköpostini roskapostisuodatin on ollut niin tiukka, ettei sinne ole päässyt läpi Vuodatus.netin ohjeet uudelleenmaksua varten, sillä onhan verkkotunnustilaukseni ollut päällä jo kaksi vuotta (tai kaksi vuotta tuli täyteen viime viikonloppuna). Näin ei kuitenkaan ollut, vaan Vuodatuksen edellinen ylläpitäjä oli "unohtanut" kehittää sellaiset ohjeet tai ylipäätään tarjota väylän uusintamaksua silmällä pitäen. Vuorokauden verran jaksoin toivoa, että blogi palaisi linjoille itsestään, mutta kun näin ei käynyt, maanantaina pistin ensimmäiset viestini Vuodatukseen, mutta silloin en saanut vastausta, mutta kun tänään pistin uuden viestin, niin vihdoin alkoi tapahtua ja sain kuin sainkin tämän blogin taas pystyyn. Jippii! Niin ja nämä Vuodatuksen uudet ylläpitäjät (milloin valta on vaihtunut, sitä en tiedä) antoivat vieläpä tämän verkkotunnuksen vuodeksi eteenpäin ilmaiseksi. Jee! Kiitos Vuodatukselle siitä. :)

Mitä tulee leffojen katsomiseen, niin tosiaan alkuviikosta kuvittelin blogini olevan pystyssä alta aikayksikön (vuorokaudessa siitä, kun pistin viestiä Vuodatukselle) ja niinpä maanantaina kävin vielä leffassa, mutta koska blogi ei toiminut, niin kirjoitin viikon toistaiseksi ainoan arvosteluni Writeriin ja jäin odottelemaan sivuston aukeamista; olisin saanut kirjoitukset talletettua Vuodatukseen kyllä, sillä Kojelauta pelasi koko ajan, mutta en vaan jaksanut sitten. Kuitenkin kun tiistai-iltanakaan blogi ei vielä pelittänyt, päätin jättää elokuvat siihen asti, että minulla on taas blogi, joka toimii. Ei siksi, ettenkö olisi vaan jaksanut katsoa leffoja blogin alasmenon vuoksi, vaan koska alasmeno aiheutti minulle niin paljon ylimääräistä työtä.... niin kummalliselta kuin se tuntuukin.

Mistä pääsemmekin sitten viimeiseen aiheeseen eli olemassa olleeseen varasuunnitelmaan. Tää kaatuminen tuli täytenä yllätyksenä tai varsinkin sen pituus, joten en ollut ehtinyt ajatella etukäteen, että mitäs nyt. Tiistaina kuitenkin aloin funtsia, että entä jos en saakaan yhteyttä Vuodatuksen väkeen positiivisin tuloksin. Pidin seikkaa hyvin epätodennäköisenä, mutta koska katsoin parhaaksi varautua pahimpaan, aloin tiistai-iltana rakentaa uutta blogia Bloggerin puolelle. Ehkä vähän hätiköityä, mutta... kuinka kauan minun olisi pitänyt odottaa? Tiistai-iltana pääsin aika hyvin sinuiksi Blogspotin asetusten ja ulkoasumallien kanssa ja sainkin rakennettua illan aikana ihan kivan näköisen ja vähän tämän blogin ulkoasua muistuttavan blogipohjan. Koska Vuodatuksen Kojelauta pelasi niin kuin pitikin, niin pääsin käsiksi kirjoitusteni muokkauslaatikoihin, joten keskiviikon ja torstain käytin lähes kokonaan (ja vähän perjantainakin) arvostelujen siirtämiseen Bloggerin puolelle. Tämä tarkoitti sitä, että töissä ruokatunnit paiskin blogin parissa ja kun pääsin kotiin, sama homma jatkui. Erilaiset muotoiluasetukset aiheuttivat pientä närää (tai siis hieman ylimääräistä aikaa ennen kuin sain rutiinin päälle), kuten myös suorastaan jääräpäinen periaatteeni antaa kaikille kirjoituksille alkuperäinen julkaisuaika kellonaikaa myöten. Eilen perjantaina sitten olikin töiden jälkeen muuta puuhaa, joten en päässyt siirtopuuhiin ja noh... tänään alkupäivä piti  käyttää niistä eilisistä riennoista toipumiseen ja loppupäivä puolestaan meni sitten 1001-leffojen (ja vähän muidenkin) täsmäostamisiin. Kun kaikki leffat sitten oli ostettu, sähköpostissani odottikin viesti siitä, että tämä blogi toimii taas (alkupäivästä ei toiminut), joten tässä sitä nyt taas kirjoitellaan. Jee!

Keskiviikkona tein Bloggeriin "varablogin" eli käytännössä tiedotusblogin, jonka linkitin sitten Blogilistalle, jotta vakilukijat tietäisivät, missä mennään, mutta linkkiä lukuun ottamatta Blogilista ei noteerannut tuota varablogia, joten en tiedä, löysikö kukaan sinne. Tuossa blogissa kerroin seikkaperäisesti siitä, missä mennään ja myös suunnitelmistani tämän uuden blogin suhteen, mutta nyt nuo suunnitelmat menivät kertaheitolla jäihin. Ei, en deletoi tuota uutta blogia nyt kuitenkaan, mutta en jatka myöskään arvostelujen siirtelyä sinne samaan tahtiin kuin näiden parin päivän aikana. Aikomuksenani oli käyttää esim. koko huominen päivä siirtourakkaan (olisin ehkä saanut 250 sinne huomisen aikana) ja jo ennakkoon kauhistelin tuota urakkaa. :D No, nyt ei tarvitse. Viuh! Saatan jatkaa siirtourakkaa kyllä jossain vaiheessa ihan vain varmuuden vuoksi, mutta en todellakaan aio pitää samanlaista tahtia kuin nyt. Ja sitten joskus kun olisivat kaikki tekstit siellä, niin en siltikään vaihtaisi siihen täysin ainakaan ennen kuin seuraavan kerran hermostuisin Vuodatukseen oikein toden teolla, mitä ei luultavasti tapahdu ihan vähään aikaan, sillä olihan tämä tämän viikkoinen nyt relun kolmen vuoden Vuodatus-aikani ensimmäinen täyshermostuminen (pieniä ongelmia toki ollut).

Mutta mitkä ovat fiilikset tällä hetkellä? Rehellisesti ottaen vähän ristiriitaiset. Olin jo ehtinyt asennoitua siihen ajatukseen, että blogini uusi koti on Blogspotin puolella, mutta toisaalta olen samaan aikaan helpottunut siitä, ettei minun tarvitse jatkaa tuota siirtourakkaa ihan täysmittaisena eikä kiireellisenä asiana. Nyt tietenkin harmittaa hiukan, että meni pari päivää hukkaan jo sinne heitettyjen 250 tekstin siirtämisen aikana, varsinkin kun näiden lämpimien syyspäivien aikana olisi ehtinyt vielä pyöräilemäänkin, mutta siirtourakka tahtoi viedä kaiken huomion, niin en sitten mennytkään. Blogger on mielestäni aika kätevä blogialusta ja suoraan sanoen ehdin tykästyäkin eräisiin sen ominaisuuksiin, mutta toisaalta on Vuodatuksessakin omat hyvät puolensa, miksi täällä viihdyn. Kävin pitkin viikkoa monta kertaa päivässä katsomassa, josko blogi olisi tullut taas näkyviin ja joka kerralla toivoin tietenkin, että tulisi, niin ei tarvitsisi siirrellä niitä arvosteluja, mutta samalla myönnän toivoneeni, ettei sittenkään blogi näkyisi, sillä Bloggerissa oli tosiaan jotain puoleensavetävää, eikä vähiten uudessa ulkoasussa, johon olin saanut vieläpä mieleiseni näköisen bannerin, mitä en ole 100% onnistunut saamaan täällä. Tuota siirtourakkaa tehtäessä sitten taas harmittelin sitä, että kaikki Vuodatuksen puolella olleet komentit jäisivät tänne, mikä olisi ollut sääli. Niin... kuten sanoin, niin onhan tässä vähän ristiriitaiset fiilikset, mutta alan nyt sitten hieman kallistua sille kannalle, että ehkä sittenkin parempi näin. :D

Mutta joo, blogi on tosiaan taas pystyssä ja pääsee taas pikku hiljaa tositoimiin. :)