Alkuperäinen nimi: Friday the 13th Part 2
Ohjaus: Steve Miner
Käsikirjoitus: Victor Miller, Ron Kurz
Pääosissa: Amy Steel, John Furey, Kirsten Baker
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1981

On kulunut viisi vuotta, kun Mrs. Voorhees lahtasi porukkaa Camp Crystal Lakella tai Camp Bloodissa, kuten paikalliset leiriä kutsuvat. Tapahtuman jälkeen Kristallijärvi ei ole oikein kerännyt väkeä, mutta nyt sinne säntää taas uusi leiriporukka, joskaan ei Camp Bloodiin. Illan tullen osa väestä lähtee viihteelle ja leirille jääneet nuoret saavat odottamattomia vieraita, vaan kenestä tällä kertaa?

Perjantai 13. päivä, osa 2 pääsi yllättämään minut toden teolla, eikä todellakaan huonoudellaan, kuten Painajaisen Elm Street 2. Minä kun olin tähän asti kuvitellut, että Jason olisi sellainen pikkuskidi, jollaisena hän hukkuikin, mutta ei näköjään sitten. Kakkososaa voisi pitkälti kutsua ykkösosan parannetuksi uusintaversioksi noin niin kuin kuvauksen ja hieman jopa näyttelyn puolesta ainakin, sillä tarina muistutti niin paljon ykkösosan tarinaa. Ei oikein mitään varsinaisesti uutta, mitä nyt leiri oli eri ja murhaajakin oli vaihtunut Mrs. Voorheesista Jasoniksi, mutta muuten kuljettiin hyvin tutuissa merkeissä: Murhaaja lahtasi porukkaa yksi kerrallaan, kunnes tulee viimein se joku, joka tajuaa taistella vastaan. Ei tarinan samankaltaisuus silleen haitannut, mutta ei elokuva noiussut myöskään ihan samalle tasolle kuin ensimmäinen osa. Kunnolla jännittynyttä tunnelmaa ei ollut juuri muualla kuin silloin, kun erinäiset hahmot vierailivat Camp Bloodissa. Tämä ei johtunut niinkään tutuista paikoista, sillä Camp Blood oli sen verran ränsistynyt, ettei sitä tuntenut entisekseen, mutta juuri siinä ränsistyneisyydessä kai piili syy siihen, että niin sheriffin kuin Ginnynkin vieraillessa Camp Bloodissa huomasin oikeasti jännittäväni. Muuten jäi tunnelmaltaan vähän valjuksi.

Pisteitä: 2,5/5

Perjantai 13. päivä, Perjantai 13. päivä, osa 2, Perjantai 13. päivä, osa 3, Perjantai 13. päivä osa 4, Perjantai 13. päivä osa 5 - Uusi alku, Perjantai 13. päivä osa 6, Perjantai 13. päivä osa 7, Perjantai 13. päivä osa 8, Jason Goes to Hell: The Final Friday, Jason X