Alkuperäinen nimi: Doubt
Ohjaus: John Patrick Shanley
Käsikirjoitus: John Patrick Shanley
Pääosissa: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams
Valmistusmaa: Yhdysvallat

Ilmestymisvuosi: 2008

Eletään vuotta 1964, jolloin kuri oli kouluissa kovaa ja rotuerottelusta ollaan vasta pääsemässä eroon. Katolisen koulun nuori nunna sisar James (Amy Adams) saa viitteitä siitä, että pappi isä Flynn (Philip Seymour Hoffman) on käyttänyt hyväkseen koulun ensimmäistä mustaa oppilasta. Hän kertoo epäilyksistään koulun rehtorille sisar Aloysius Beauvierille (Meryl Streep). Alkaa taistelu oikeudenmukaisuuden puolesta, eikä sisar Aloysius kaihda keinoja saadakseen totuuden selville.

Aloitetaan elokuvan hyvistä puolesta: niin Meryl Streep kuin Philip Seymour Hoffman on rooleissaan hyviä, joskin yleensä niin valovoimainen Streep jää mielestäni hivenen Hoffmanin varjoon, vaikka ihan alussa vierastinkin Hoffmania. Hoffman nimittäin tuntui jotenkin olevan "väärällä areenalla" saarnatessaan kirkossa, mutta kun elokuva eteni, Hoffmankin istui rooliinsa paremmin. Myös sivuosassa ollut Amy Adams oli ihan uskottava, vaikka välillä hänen roolihahmonsa naiivius tuntuikin menevän hieman yli.

Mitä sitten tarinaan tulee, niin ei se kyllä allekirjoittaneeseen kauheasti iskenyt. Vaikka elokuva sijoittuu aikaan noin parikymmentä vuotta ennen omaa syntymääni, niin jotenkin tämä tarina tuntui monin paikoin epäuskottavalta. Tarkoitan sitä, että niin sisar Jamesin naiivi usko kuin sisar Aloysiuksen ajojahdin luonne tuntuivat ylimitoitetulta. Tähän kun lisää vielä Viola Davisin esittämän isä Flynnin "suojatin" äidin reaktio sisar Aloysiuksen epäilyksiin, niin saatiin aikaan keitos, josta puuttui todellisuuden tuntu, mikä söi elokuvan vahvuutta aika paljon. Okei, rotuerottelusta ollaan vasta luovuttu ja rouva Miller haluaa poikansa hyvään kouluun, mutta en silti kyennyt ymmärtämään hänen suhtautumista asiaan.

Doubt on elokuva, josta draamaelokuvien ystävät saattavat todella pitää, mutta tällaiselle "löytöretkeilijälle" elokuva ei tarjonnut niin paljon, kuin olin ehkä etukäteen toivonut.

Pisteitä: 2,5/5