Alkuperäinen nimi: Friday the 13th Part VIII: Jason takes Manhattan
Ohjaus: Rob Hedden
Käsikirjoitus: Victor Miller, Rob Hedden
Pääosissa: Jensen Daggett, Scott Reeves, Kane Hodder
Valmistusmaa: Yhdysvallat

Ilmestymisvuosi: 1989

Kahdeksannessa Perjantai 13. päivä -elokuvassa kaksi opiskelevaa nuorukaista laskee huviveneensä ankkurin Crystal Lakelle ja kuinkas ollakaan samalla sattuvat vapauttamaan Jasonin ja Jason kiittää kauniisti tappaen nämä molemmat. Seuraavana aamuna starttaa kouluretki, jossa edellä mainittujen nuorten piti olla mukana, laivalla kohti New Yorkia ja Jason lähtee jäniksenä mukaan ja pian on taas verijuhla valmiina alkamaan.

Oi kuinka olinkaan pohtinut Jasonin Manhattanin reissua siitä lähtien, kun näin elokuvan nimen. Kun nyt kuitenkin ottaa huomioon Manhattanin suuruuden, väenpaljouden sekä Jasonin olemuksen, niin tällä elokuvalla olisi ollut mahdollisuus vaikka mihin, mutta ei. 2/3 elokuvasta kuluu tiukasti laivaillessa ja sitten viimeisen puolen tunnin aikanakin pääasiassa satamakujilla, vaikka ihan lopussa päästään aina metrotunneleihin asti, jossa Jasonia ei tosin tunnu kiinnostavaan ketkään muut kuin Crystal Laken teinit. Loppuratkaisu oli taatusti erilainen kuin muissa sarjan osissa, vaikka Jason jälleen saakin turpaansa, mutta en nyt osaa sanoa, onko se hyvä juttu. Muutenkin koko tarina herätti vähän ristiriitaiset fiilikset. Ei tämä niin huono ollut kuin muutamat sarjan edelliset osat, mutta toisaalta olen tyytyväinen siitä, että tämä jää tällä erää viimeiseksi Perjantaiksi, kun ne pari viimeistä jatko-osaa vielä puuttuvat. Tapporalli toki jatkui aikalailla samoin kujein kuin ennenkin, mitä nyt Jason tuntui pystyvän liikkumaan välillisesti valonnopeudella, mutta jotenkin Jasonin kulkeutuminen New Yorkiin oli tehty vähän väkinäisesti.

Pisteitä: 2/5

Perjantai 13. päivä, Perjantai 13. päivä, osa 2, Perjantai 13. päivä, osa 3, Perjantai 13. päivä osa 4, Perjantai 13. päivä osa 5 - Uusi alku, Perjantai 13. päivä osa 6, Perjantai 13. päivä osa 7, Perjantai 13. päivä osa 8, Jason Goes to Hell: The Final Friday, Jason X