Tämän viikon Movie Monday -haasteessa etsitään niitä elokuvien hauskimpia kohtauksia, jotka tulevat hyvin helposti mieleen tietyissä tilanteissa. No, näitä hauskoja kohtauksia löytyy paljon, mutta minulle enemmän tv-sarjojen puolella ja varsinkin Frendien kohdalla tulee mieleen niitä hulvattomia dialogeja verrattain usein. Samoin muun muassa Monty Python ja lentävän sirkuksen sketsien ajattelu saa nauramaan toisinaan mitä kummallisimmassa paikoissa. Tästä saammekin aasinsillan sitten Monty Pythonin elokuviin, joista riittääkin niitä hupaisia kohtauksia siihen malliin, että vain yhden kohtauksen sanominen olisi mahdotonta. Itse asiassa en kykene keskittymään vain yhteen Monty Python -elokuvaan, vaan minun on aivan pakko ottaa käsittelyyn niistä ne kaksi parasta, Brianin elämä sekä Monty Pythonin hullu maailma. Nämä elokuvat ovat niin täynnä hauskoja juttuja, että elokuvat kuuluvat ehdottomasti suosikkikomedioideni joukkoon ja ei tarvitse montaa sitaattia lukea näistä elokuvista IMDB:stä, kun jo repeän nauramaan. Olisi aivan mahdotonta luetella kaikki ne kohtaukset, joissa on jotain hauskaa ja jotka tulevat kovin helposti mieleen, mutta jos ne useimmin mieleen tulevat kohtaukset mainitsisi. Nämä kohtaukset eivät ole missään paremmusjärjestyksessä, vaan ovat suurin piirtein siinä järjestykseen kuin missä ne tulivat mieleen tätä kirjoittaessani. Mainittakoon nyt vielä sen verran, että Monty Pythonin hullussa maailmassa naurattavat enemmän tapahtumat, mutta Brianin elämässä naurattavat nimenomaan dialogit.

Monty Pythonin hullu maailma - ratsastus

1314493270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä "ratsastus" tulee mieleen kovin usein mieleen silloin, kun erinäisissä porukoissa puhutaan ratsastamisesta tai hevosista ja usein silloin alkaa väkisinkin naurattaa, mutta saan aina joten kuten yleensä pidettyä pokkani sen verran, että ei tule lisäkysymyksiä. Pitkin elokuvaahan siis ratsastus hoidetaan kävellen ja ratsastusäänet tehdään lyömällä kookospähkinöitä yhteen. Vaikka taustalla olikin rahan säästäminen, on tämä aina jotenkin niin hauskaa.

Monty Pythonin hullu maailma - Musta ritari

1314493736_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kohtauksessa kuningas Arthur tapaa mustan ritarin, joka ei tahdo päästää Arthuria ohikseen ja taisteleekin Arthuria vastaan viimeiseen raajaan asti. En sano tiettyä tilannetta, jolloin tämä kohtaus tulee mieleen, sillä tämä tulee lähinnä satunnaisissa yhteyksissä mieleen, mutta ehkä ainakin silloin, kun puhutaan periksiantamattomuudesta. Hauska kohtaus kaikki tyynni.

Monty Pythonin hullu maailma - kolme kysymystä

1314494224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämäkin tulee lähinnä satunnaisissa yhteyksissä mieleen, mutta tietenkin "Saanko kysyä jotain?" -tyyliset kysymykset tuovat tämän hyvin herkästi mieleen. Parastahan tässä kohtauksessa lienee tapa, jolla kohtaus päättyy ja niinpä tulee naurettua aina, kun tämä kohtaus on vuorossa elokuvassa.

Monty Pythonin hullu maailma - tappajajänis

1314494541_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kohtaus on ehkä jopa Monty Python -asteikolla hyvin absurdi kohtaus, mutta yhtälailla aivan helvetin hauska. Tämä kohtaus tulee lähes aina mieleen, kun kaneista puhutaan ja viimeksi tämä kohtaus taisi tulla mieleen viime viikonloppuna. Noin yleisestikin tämä tulee mieleen melko usein, kun eräällä työkaverilla sattuu olemaan omia kaneja. Kohtauksessahan ei naurata vain tappajajänis, vaan myös kaiken ratkaiseva pyhä käsikranaatti, josta on tullut käsite itsessään ja monen pelin "piiloase".

Brianin elämä - kotietsintä

1314495764_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Brianin elämä on täynnä hulvattomia dialogeja, mutta tässä kohtauksessa on yksi suosikeistani. Kyseisessä dialogissa puhutaan siitä, kumpi on pahempi rangaistus, ristiinnaulitsemien vai puukotus ja repeän vain aina nauramaan sitä keskustelua kuunnellessani. Olen ehkä outo.

Brianin elämä - Always Look on the Bright Side of Life

1314496493_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaiken edellisen jälkeen tämä ei liene suuri yllätys. Muistan, kuinka katselin tämän kohtauksen alkua ensimmäistä kertaa, kun Brianin toverit tulivat paikalle ja olin ihan varma, että kohtaus päättyy siihen, että Brian tovereineen pakenevat paikalta, mutta sitten kävikin näin. Niin Monty Pythonin hullu maailma kuin tämäkin elokuva sisältää monia hulvattomia lauluja, mutta ottaen huomioon tämän nimenomaisen laulun asiayhteyden, niin taitaa tämä sitten olla se henkilökohtainen suosikkini kaikista Monty Python -lauluista. Erittäin hyvä päätös hyvälle elokuvalle.

-----------------------------------------------------------

PS. Seuraavan viikon aikana tulee aika vähän katsottua elokuvia (yksi ainakin), koska yleisurheilun MM-kisat sekoittaa unirytmiä aika pahasti, mutta ainakin yritän katsoa sen MacGyverin viimeisen kauden loppuun.